I greet the divine inside of you - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Emmelien & Lars - WaarBenJij.nu I greet the divine inside of you - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Emmelien & Lars - WaarBenJij.nu

I greet the divine inside of you

Door: emmelienlars

Blijf op de hoogte en volg Emmelien & Lars

11 Oktober 2011 | Nepal, Kathmandu

Vijf luchthavens en vele pittige rijstmaaltijden later zijn we er dan EINDELIJK: Nepal! Laten we serieus beginnen. De reis was best zwaar en vooral lang. The Kingfisher Experience (onze luchtmaatschappij) was inderdaad een hele beleving. Maar alle speelfilms, kussentjes, warme dekentjes, natte handdoekjes, warme broodjes, kopjes thee en glaasjes wijn maakten veel goed. Toch kwamen we stijf, met ongewassen oksels en jetlag op New Delhi Airport aan. Men kan veel van India zeggen, maar de luchthaven was de schoonste plek die we tot nu toe gezien hebben. Voor elk klusje stonden wel vijf schoonmakers klaar. De douane was ook weer een beleving. In Emmeliens broek zit blijkbaar iets 'gevaarlijks' , want elk douane-poortje gaat gillen als ze eronder door loopt. In India wordt je dan niet even snel gefouilleerd, nee, je moet als vrouw zijnde een speciaal afgesloten hokje in waar je in alle privacy onder handen wordt genomen. De mannen-rij ging echter nog langzamer. Emmelien werd aangesproken door een aardig Nederlands meisje dat ook naar Nepal ging voor vrijwilligerswerk. Leuk om Nederlanders in het wild te spotten!
De vliegreis naar Kathmandu verliep gelukkig een keer zonder vertraging en was redelijk snel voorbij. Zeker doordat we een prachtig uitzicht hadden op de Himalaya. Het enthousiasme overwon het meteen van onze vermoeidheid. Wat een plaatje!
De aankomst in Kathmandu was iets als uit een andere wereld. Zeker honderd man stond bij de uitgang aan je mouw te trekken om je een taxi in te sleuren. Er lijken geen regels te gelden, iedereen doet maar wat. Dat bleek vooral uit de tocht van het vliegveld naar ons hotelletje. We keken onze ogen uit! We hebben zo ongeveer bijna 2 koeien, een straathond en wat auto's omver gereden. Toeteren dient hier gewoon om te melden dat ook jou er bent. Van weghelften hebben ze bovendien ook nog nooit gehoord. Maar de mensen zijn zo vriendelijk! Overal wordt je begroet met ' namaste' , wat zoiets als 'Ik groet het goddelijke in jou' betekent. Het straatleven bruisde en fascineerde ons. Iedereen leeft op straat in het onbeschrijfelijke doolhoof vol kleuren en geuren in de binnenstad van Kathmandu. We kunnen niet wachten deze straatjes morgen zelf te gaan ontdekken. Straks gaan we lekker ons bedje in, op de bovensta verdieping met uitzicht op de Himalaya. En dan hebben we nog niet eens iets gezegd over het dakterras...Wat een leven!

• 11 Oktober 2011 - 14:11

Rob Venselaar:

Super dat jullie er dan uiteindelijk toch zijn aangekomen. Ik kan er nu al nauwelijks meer met m'n pet bij. Een kamer met uitzicht op de Mihalja, pardon Nimmelaja, nouja, die bergen dus. FANTASTISCH moet dat zijn.
    Lekker bijkomen en genieten!!!!!

Rob

• 11 Oktober 2011 - 14:22

Joost:

Ooh supervet!! En de humor van pap zal je in ieder geval niet missen! Heel veel plezier nog!

Joost

• 11 Oktober 2011 - 14:27

Tante M.:

Nou, Emmelien en Lars, wat een belevingen allemaal! Het ontroerd me te weten dat jullie nu helemaal daar lopen!! En zoals jullie alles beschrijven, is echt zoals documentaires voorspiegelen.
    De bergen, de drukte, de kleuren, de chaos van mensen en dieren en ga zo maar door. Hebben jullie een fijn hotel? Met lekker een warme douche om een beetje bij te komen? En alweer wat gegeten daar?
    Nou, ik heb net een email eruit gedaan, dus ik zal niet te veel schrijven. Jullie moeten tenslotte genieten en net wat je schrijft: heerlijk gaan zwerven door al die straatjes.. met dat uitzicht op die bergen.. Nou, emmelien en Lars, jullie hebben het echt zó verdiend en ik hoop echt dat jullie dromen en verwachtingen daar uitkomen.
    Heel veel liefs en wees zûnig op jezelf.
    Kus. Tante M.

• 11 Oktober 2011 - 14:39

Rosan:

Aaaah wat schrijven jullie dat leuk op! Ga jullie overal volgen. Geniet van je tijd daar, en maak vooral veel foto's! Ben vreselijk nieuwsgierig. Etentje met jullie was onwijs gezellig en zal me lang bijblijven!

Dikke kussen!

• 11 Oktober 2011 - 14:45

Robin:

Superleuk om te lezen! =D geniet ervan! (maar dat zal wel niet zo moeilijk zijn... ;)

• 11 Oktober 2011 - 16:27

Sjoerd:

Yeah... het avontuur is begonnen en wij mogen de eerste verhalen lezen. Het klinkt goed! Jullie worden overvallen door indrukken en belevenissen. Geniet, blijf genieten en laat ons genieten door jullie verhalen.

Lfs

• 11 Oktober 2011 - 17:37

Teuntje:

Ha riante reizigers! Wat heerlijk dat jullie de bestemming bereikt hebben,,en nu kan het grote genieten voor het eggie beginnen! Fantastisch! En 52 jaar als ik ben..vind ik het nog steeds een 'miracle' dat er zomaar berichtjes van de andere kant van de wereld, hier in het waterige Nederland te lezen zijn! Veel plezier en have fun! Kuzzzz!

• 11 Oktober 2011 - 19:26

Nico Van Dee:

Het moet wat zijn daar, zoveel indrukken in zo een kort tijdsbestek. Geweldig, is ff wat anders als de uiterwaarden ( ook al zijn die ook mooi natuurlijk ). Geniet ze.

Nico

• 11 Oktober 2011 - 19:32

Yara Van Dee:

Klinkt SUPER!!
    Veel plezier met de leuke straatjes te ontdekken!

Yara

• 12 Oktober 2011 - 13:00

Opa:

Geweldig jongens dat jullie er zijn.
    Hele prestatie om zolang in een plane te zitten. Ik dacht dat Katmando een stadje was naar er wonen meer dan 1 millioen mensen.
    Geniet er van.

• 12 Oktober 2011 - 14:14

Claire:

Wauw, wat een verhalen nu al! Zoo veel nieuwe indrukken en een compleet nieuwe cultuur, echt geweldig. Geniet van elke seconde lieve lars en emmelien en ik ga jullie blog op de voet volgen!

Heel veel liefs

• 12 Oktober 2011 - 21:05

Trix:

Heer Emmelien en Lars! Ik las toevallig op Facebook dat jullie in Nepal zijn, wat super vet! Mooi verhaal! Gaan jullie rondreizen? Hoe kwamen jullie op de keuze om naar Nepal te gaan? Ik ga het even volgen als jullie het goed vinden, zit er zelf aan te denken om medisch gericht vrijwilligerswerk te doen in Kathmandu! Hoe is het klimaat? Geniet ervan, liefs, Trix

• 13 Oktober 2011 - 06:51

Freeke:

Wat supervet allemaal, nu al! Dat belooft nog wat voor de rest van jullie reis! Enjoy & Gefeliciteerd met je verjaardag Lars!

Groetjes Freeke

• 13 Oktober 2011 - 11:31

Niels:

Zo bizar om dit te lezen terwijl ik in de collegebanken zit, jullie zijn met zulke andere dingen bezig! Willen jullie een Nepalese berggeit voor me meenemen? Succes met bergjes klimmen!
    Lars gefeliciteerd!
    Xx

• 13 Oktober 2011 - 12:33

Joke Van Haren:

Hè Luitjes,wist nog niet hoe het allemaal werkte op de p.c maar ...ben er nu uit en ga jullie overal volgen. De heenreis is al een avontuur op zich met al dat zitten/hangen/eten/drinken/kijken/slapen maar jullie zijn al lekker aan het genieten!Met jullie verslagen genieten wij mee! Liefs Joke/Cor

• 13 Oktober 2011 - 12:35

Joke Van Haren:

Hè Lars..van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag..ik hoef niet te zeggen,maak er een mooie dag van,want dat doe je al.
    Neem er dan maar een lekker glaasje op...Proost!

• 13 Oktober 2011 - 14:12

Joop:

bedankt voor je eerste foto,s
    Geweldig om dit te beleven
    Zet hem op en veel plezier samen

• 13 Oktober 2011 - 14:14

Joopvenselaar@gmail.:

Op demail van Joke zag ik dat Lars jarig is geweest. PROFICIAT

• 13 Oktober 2011 - 16:31

Familie Uit Wijk:

Lieve Lars, Lang zal 'ie leven, lang zal 'ie leven.... Hieperdepiep HOERA!
    Van harte gefeliciteerd Lars! Dit is waarschijnlijk een van de meest bijzondere plekken waar je je verjaardag tot nu toe hebt gevierd :-) Wij proosten hier vanavond op je. Ennuh, die reisverslagen zijn super om te lezen! Zo hebben wij het idee dat we toch een beetje dicht bij jullie zijn...
    Veel liefs, Robert, Joyce, Sanne en Ruben

• 13 Oktober 2011 - 16:51

Diana Gortemoller:

Hoi Lars en Emmelien, Lars Gefeliciteerd met je verjaardag! Wat leuk om dit alles zo te kunnen lezen. Heel veel plezier!!
    Groetjes uit Amerongen

• 13 Oktober 2011 - 19:11

Henriette:

Wat fijn dat het goed gaat met jullie.
    Natuurlijk een hartelijke felicitatie voor jarige Lars!!!!!
    Have fun enzo.
    Hoop nog veel van jullie te horen.

Grtz. uit Wijk van de bende van 4 .

• 13 Oktober 2011 - 20:56

Arie En Jantine:

Hallo reizigers,
    wat gaaf om jullie te kunnen volgen, nu al prachtige verhalen, heerlijk!!
    GENIET ER HEEEEEEL Goed van!!
    Dikke zoen uit Den Haag, zonnig en 14 graden, ook wat waard,

arie en jantine

• 14 Oktober 2011 - 11:03

Simon, Catja & Daan:

Ooooooh....wij zijn jaloers!

Gelukkig mogen we kleine beetjes met jullie meegenieten ;)

Hebben jullie al een lekker glaasje Khukrirum gedronken op Lars zijn verjaardag?

Veel plezier!

• 16 Oktober 2011 - 13:43

AH Collega Amber:

Hee Emmelien en Lars,
    Heel gaaf om zo te kunnen zien wat jullie allemaal bezoeken, maak maar veel mooie foto's en verslagen om ons allemaal op de hoogte te houden. Heel veel plezier en succes nog daar en dan zien we elkaar weer een keertje in de Albert Heijn als je terug bent.
    Groetjes, Amber Uit den Bogaard